VELIČANSTVEN OPROŠTAJ: Toni Kros završava karijeru! (FOTO)
Toni Kros, Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

KRAJ VELIKE KARIJERE

VELIČANSTVEN OPROŠTAJ: Toni Kros završava karijeru! (FOTO)

Legenda će reći "zbogom" fudbalu

Objavljeno: 13:29h

Legendarni nemački fudbaler Toni Kros, odlučio je da završi karijeru na kraju sezone!

Poslednji meč u dresu madridskog Reala će mu biti finale Lige šampiona protiv Borusije Dortmund koje se igra 1. juna na Vembliju.

Od reprezentacije će se oprostiti na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i verovatno bolji oproštaj nije mogao izrežira.

Kros će kopačke okačiti o klin po završetku Evropskog prvenstva koje će se od 14. juna do 14. jula igrati u njegovoj domovini.

Svoju odluku je saopšio puten Instagrama:

Kros je na Instagramu napisao poruku u kojoj je objasnio razloge za ovakvu odluku. - 17. jul 2014. - dan mog predstavljanja u Real Madridu, dan koji je promenio moj život, kao fudbalera, ali posebno kao osobe. Bio je to početak novog poglavlja u najvećem klubu na svetu. Nakon deset godina, na kraju sezone tom poglavlju dolazi kraj. Nikada neću zaboraviti to uspešno vreme. Zahvaljujem svima koji su me otvorenog srca primili i ukazali mi poverenje. Posebno bih želeo da zahvalim vama, dragi madridisti, na vašoj privrženosti i ljubavi od prvog do poslednjeg dana - istakao je i dodao:

- Ujedno, ova odluka znači da će se moja karijera aktivnog fudbalera završiti ovog leta nakon Evropskog prvenstva. Kao što sam uvek govorio: Real Madrid jeste i biće moj poslednji klub. Srećan sam i ponosan što sam u razmišljanju našao pravi trenutak za odluku i što sam mogao sam da je izaberem. Moja je ambicija uvek bila da završim karijeru na vrhuncu svog igranja. Od sada je samo jedna misao vodilja: Idemo po 15. Ligu šampiona!

Dres kraljevskog kluba je nosio na 463 utakmice, na kojima je dao 28 golova i zabeležio čak 98 asistencija.

Ima šansu da osvoji petu Ligu šampiona sa Realom, dok je toliko osvojio u LaLigi, pet Superkupova Španije, tri Superkupa Evrope, pet titula klupskog prvaka sveta i jedan Kup kralja.

Sa reprezentacijom Nemačke bio je šampion sveta 2014. godine u Brazilu.

Zaista neverovatna karijera...

Bonus video:

00:40

Real dočekan zvižducima

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.